Мениджърът на Челси Томас Тухел не можеше да обясни защо отборът му допусна равенство 1:1 срещу Евертън в мач, в който тотално доминираше. 

Макар и да играха без ключови фигури заради протокола свързан с Ковид 19, лондончани отправиха 23 удара, от които 10 точни, поведоха, но малко след това при статично положение получиха гол и мачът завърши 1:1, което ги остави на 4 точки от лидера Манчестър Сити. 

„За такъв двубой това определено бе неестествен резултат. Бяхме изключително силни и не знам защо бяхме наказани. Допуснахме равенство, след като имахме сериозно предимство, а пред нашата врата не се случи почти нищо“ заяви Тухел. 

„Притеснен съм, защото имаме много отсъстващи, за този мач бяха 6 или 7 души, в това число четирима нападатели и проблемът е наистина сериозен. Трябва да намерим точния баланс. Мога да бъда критичен към  момчетата, но в същото време е необходимо да приемем, че понякога си наказан за съвсем малка неточност“ добави той. 

„Щях да бъда много по-притеснен, ако не бяхме играли добре и бяхме изостанали в резултата. Тогава щеше да е много по-лесно за анализи. Сега не е така. Трябваше да водим поне с 2-3 гола, но във футбола никога няма ясна причина защо нещо се случва. Да, липсваха ни важни играчи, но това не е оправдание“ каза още разочарованият Тухел.